Ghana

Rhiza werkt in Ghana in de dorpen van Accra Region en Cape Coast. Binnen de dorpen Suprudo en Jukwa Mfuom is Rhiza een programma gestart waarin we ons richten op ICT onderwijs ter ondersteuning van lokale basis- en middelbare scholen. Het gemiddelde inkomen binnen de Ghanese dorpen ligt onder de armoedegrens van $3.00 per dag, hierdoor moeten kinderen vaak al vanaf jonge leeftijd werken zodat zij uiteindelijk vaak niet eens de basisschool met succes afronden.
In Jukwa Mfuom rondt Rhiza momenteel de bouw van ons eerste Centre of Excellence in Ghana af. Binnen dit gebouw zal kleuter- basis- en beroepsgericht onderwijs plaatsvinden. Momenteel is er een chrosnisch gebrek aan goed onderwijs in de dorpen van Ghana.

Genereuze bijdrage van de Rabobank voor training werkende vrouwen in Ghana

Almere. Rhiza Directeur Alef Meulenberg ontving eind mei de cheque uit handen van Ugur Özcan, directeur Rabobank Almere, die een fraaie bijdrage vertegenwoordigd, verdeeld over 3 jaar.

Alef: “Deze donatie wordt gebruikt voor het trainen van vrouwen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar in Ghana die werkzaam zijn in de landbouw, kledingproductie en het onderwijs. Met deze donatie kunnen we veel vrouwen verder helpen.” Lees hier het volledige artikel: http://almeredezeweek.nl/nieuws/1415787-stichting-rhiza-ontvangt-45-000-euro-van-rabobank

Enorm bedankt, Rabobank Almere voor de fantastische bijdrage!