Geven met vertrouwen: CBF Keurmerk

Rhiza heeft het CBF Keurmerk ontvangen! We zijn blij met de erkenning en certificering van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het is de bevestiging dat we onze organisatie goed op orde hebben en verantwoord omgaan met het geld dat wij van donateurs en sponsors mogen ontvangen. Het keurmerk dat Rhiza de gelden besteedt aan de doelstellingen en voor mensen het teken dat zij Rhiza met een gerust hart kunnen geven. Doneren met het vertrouwen op duurzame, nuttige besteding.

Vanaf 27 november mag Rhiza het keurmerk dragen. Meer over CBF kan je hier lezen: https://www.cbf.nl/erkend-goed-doel/

Wil je in december een donatie doen voor ons werk in Zuid Afrika en Ghana, kijk dan eens op https://www.rhiza.nl/doneren. Je donatie is van harte welkom!

Township Fleva Kerstsokken bij Woolworths

Natasha Maseko stuurde ons enthousiast foto's van de Woolworth's kerstcatalogus in Zuid-Afrika. Woolworths verkoopt de kerstsokken en vertelt in de brochure op bondige wijze wat Township Fleva betekent:

Onze kerstkousen zijn gemaakt door afgestudeerden van Township Fleva. De organisatie, opgericht in Orange Farm, Johannesburg, versterkt werkloze jongeren door middel van vaardigheidstraining, onderwijs en betere toegang tot gezondheidszorg. Door een kerstsok te kopen, schaf je niet alleen een cadeautje aan maar help je startende jongeren op de arbeidsmarkt in hun kracht te zetten.

Wereld Aids Dag

Rhiza steunt mensen met HIV/Aids en draagt bewust bij om verspreiding van de auto-immuunziekte, die nog steeds vele levens verwoest, te voorkomen.

In het kader van Wereld Aids Dag, die sinds 1988 bewustzijn, preventie en saamhorigheid rond HIV en Aids wil stimuleren, en dit jaar op zondag 1 december valt, organiseerden we vandaag en morgen HIV tests voor mannen en vrouwen uit de omgeving. Het risico in townships is extra groot. Wij raden mensen aan hun status te laten testen zodat bijtijds behandeld kan worden indien nodig, en tevens geven wij voorlichting wat men wel en niet moet doen als men gezond wil blijven.

We doen dit trouwens niet alleen rond Wereld Aids dag, maar het hele jaar door in verschillende wijken.

Streven naar excellent onderwijs

Mfuom Educational Centre of Excellence in Ghana draait op volle toeren. De gehele staf werkt hard en streeft naar excellent onderwijs voor de kinderen. Momenteel is ook een start gemaakt met het uitnodigen van mensen uit de gemeenschap en omgeving van Mfuom die in aanmerking komen voor volwassenonderwijs op dezelfde locatie.

Tsoga! Grand Finale at Global Entrepreneurship Week

Tijdens de week van het Ondernemerschap in Johannesburg wonnen jonge ondernemers tijdens het grote Tsoga! Event van Rhiza en Township Fleva een gezamenlijk startkapitaal van maar liefst R280 000 00, (€ 17.500,-) voor hun concrete, ambitieuze plannen. We hebben dit als vertrouwd gecombineerd meet boeiende en leerzame sessies over ondernemerschap. We willen warm bedanken de Ambassade van Nederland en partner Experian voor hun geweldige bereidheid te investeren in ondernemende mensen in de townships. We wensen de jonge entrepreneurs veel succes!